Over ons 2

De stichting Dharma Bakti (Dharma: eervol werk  / Bakti: verantwoordelijkheid voor anderen) is opgericht om de bewoners van Kemenuh e.o. in Bali te helpen. Tijdens de corona periode komen er geen toeristen. Hun inkomen is volledig afhankelijk van toeristen. Er zijn geen sociale voorzieningen zodat hun inkomen is gestopt.
– Daardoor kan elektriciteit niet worden betaald waardoor waterpompen worden afgesloten.   

– Kinderen kunnen niet meer naar school omdat schoolgeld niet meer kan worden betaald.
– De honger neemt toe nu geen inkopen meer kunnen worden gedaan.

-Ook bij ziekte zijn medicijnen niet meer te betalen.

Bestuurslid Gertrud Wülfken komt al vele jaren (vanwege gezondheid), enkele maanden per jaar in Kemenuh en maakt dit allemaal mee. Het was uitermate schrikwekkend om te zien dat op Bali nu veel gezinnen in onmenselijke omstandigheden leven. Dat terwijl dit gebied op Bali voor veel toeristen vooral bekend staat als een mooie vakantiebestemming.

Daarom willen wij via de stichting Dharma Bakti, de kinderen, jeugd en volwassenen een kans geven door deze corona periode heen te komen.

Door eigen geld en dankzij giften zijn al voedselpakketten uitgedeeld. Werken meerdere  waterpompen weer en gaan verschillende kinderen naar school en naar hun vervolgopleiding.

De mensen proberen elkaar zo veel mogelijk te helpen maar middelen zijn opgeraakt. Het was hartverwarmend om te zien hoe dankbaar de bevolking was met dit, voor ons kleine, gebaar. De blijdschap op de gezichten van deze mensen was onvergetelijk. Door deze ervaring kwamen wij op het idee een stichting op te richten om structureel iets te kunnen betekenen voor deze bevolkingsgroep.