Luthers Woerden bedankt!

Wat waren wij blij verrast met de geweldige opbrengst van de collecte voor ons werk op Bali. Heel hartelijke dank voor jullie hulp, hiermee kunnen wij de kleintjes van de peuteropvang en scholieren helpen.

Op dit moment ben ik nog op Bali, binnenkort vlieg ik weer naar huis, ik hoop dat ik begin maart de mogelijkheid heb om naar Woerden te komen en in een dienst meer over de situatie te vertellen. 

Langsgaan trekt de economie hier aan en algemene voedselhulp is niet echt meer nodig. Een steuntje in de rug voor de allerkleinsten middels een gezond ontbijt 1x per week, blijft echter zeer welkom. Want de armoede blijft heel groot. De pandemie heeft erge sporen achtergelaten, mensen moeten helemaal van voren beginnen, spaargelden zijn op, landerijen en eigendommen verkocht om te overleven. Als je bedenkt, dat hier totaal geen sociale zekerheid is, geen AOW dan is het bijzonder hard, geen reserves meer te hebben.

Voor de oudere leerlingen moeten ouders schulden blijven maken, willen zij hun kinderen naar school kunnen blijven laten gaan. Bij een inkomen van gemiddeld 250 euro per maand is het schoolgeld en de aanschaf van uniformen niet op te brengen. Het schoolgeld voor een semester bedraagt 55 euro, voor de uniformen betalen zij in het eerste jaar 155 euro. De keuze is dan letterlijk het kind van school of een krediet. Kredieten moeten worden afbetaald met rente, zo is het een neerwaartse spiraal.

Wij zijn heel blij nu nog beter te kunnen helpen,

Nogmaals heel hartelijke dank,ik hoop jullie in maart weer te zien.

Met de Balinese groet Om Swastyastu, moge God U zegenen en behouden. 

Gertrud Wülfken

Vice voorzitter

Op de foto de Balinese manier van begroeten. Gertrud  wordt begroet, middels  het leggen van hun voorhoofd op haar hand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *