Geen moedermelk door honger

De nood word met de dag groter, op het moment is het regentijd. Zware storm en onweer hebben grote schade aangericht. Er zijn ondermeer daken weggewaaid. Maar het ergste is te moeten zien dat moeders hun zuigelingen geen borstvoeding kunnen geven, omdat zij geen moedermelk meer hebben.

Het voedsel bestaat voornamelijk uit rijst met de groenten uit de natuur, het stilt de honger, maar heeft onvoldoende voedingswaarde voor moeders die borstvoeding geven. Van waterige melk of in water gekookte rijstebloem kan geen kind groeien. Het teert eerder in en ondervoeding ligt op de loer. Onderstaande foto is hiervan een schrijnend voorbeeld. Wat een dunne armpjes!

Ondervoeding : Wat een dunne armpjes!

Melk of babyvoeding is een luxeproduct en voor de gewone man onbetaalbaar. Gemiddeld is het dagelijks inkomen rond de 1,50€ per dag. De prijs voor een liter gewone melk is al ongeveer 1,50 €. De prijs van babyvoeding is nog wezenlijk hoger  800 gr kost ongeveer 6€.

De baby op Onderstaande foto ziet er op het eerste oog gezond uit, maar voor zijn leeftijd is het veel te licht. Het kleintje is nu 8 maanden, in de laatste 2 maanden is het in plaats van aangekomen al meer dan 1kg afgevallen.

Een jonge moeder ontvangt een versterkend voedsel pakket

Hier komt bij dat ouders heel bang zijn, dat de kinderen ziek worden omdat zij nog niet gezegend zijn in de tempel bij de eerste ceremonie. De ouders kunnen het zich in deze tijd niet permitteren. De ceremonie is dan wel gratis, maar er moet er toch geofferd worden in de vorm van fruit, rijst, vlees, groenten. Na het zegenen van de gaven gaan zij weer mee naar huis, of worden verdeeld onder de aller armsten. Maar je moet het je wel kunnen permitteren.

Help ons de moeders en hun gezin helpen! Een standaard voedselpakket voor een gezin kost +- 16.00 € daarmee hebben zij voor 1 maand basis levensmiddelen, rijst, olie, mie, eieren.

De inhoud van een basisgezins pakket van 16 euro

Voor 20 euro meer kunnen wij een versterkend voedsel pakket maken voor moeder, kind en andere jonge broertjes en zusjes.

De inhoud van een versterkend pakket voor moeder en kind

Elke cent die gegeven wordt komt rechtstreeks de mensen hier te goede.

Met Balinese groet  Om Swastyastu , God zegen en bescherm je.

Corry en Gertrud.

Giften
Giften kunnen worden over gemaakt op:

IBAN: NL06 RBRB 8834 6419 73 T.n.v.: Stichting Dharma Bakti

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *