Kinderen vasten voor Bali

Dag allemaal,

In de tijd tussen carnaval en Pasen wordt er vaak geld gespaard voor mensen en kinderen die het niet zo goed hebben. Veertig dag lang ga je dan bijvoorbeeld minder lekkere dingen eten als snoep, chips, cola en zo. Het geld dat je overhoudt spaar je en help je dan kinderen mee. Een 40 dagen challenge dus! Wij zouden het leuk vinden als jullie de uitdaging aan gaan en mee willen sparen. Je mag zelf bedenken waar je 40 dagen van af wil zien!

Maar waar sparen we voor? Bali is een eiland van Indonesië in het werelddeel Azië. Heel veel mensen gaan er graag op vakantie. Het is er lekker warm, met mooie stranden en blauwe zee. Oma Gertrud uit onze kerk woont er nu al een jaar. Door de rotziekte COVID-19 kan ze steeds niet naar huis. Maar er mag ook bijna niemand meer op vakantie naar BaIi. Bijna alle hotels staan leeg en veel pappa’s en mamma’s verdienen nu bijna niets meer. Normaal verdienen ze zo’n 1€50 per dag, nu vaak helemaal niets. Nu is het op Bali wel goedkoper, maar als je helemaal geen geld heb kan je ook niets kopen. De pappa’s en mamma’s kunnen nu ook niet goed voor de kindertjes zorgen. Ze eten vaak zelf bijna niets zodat de kinderen nog net genoeg hebben.

Oma Gertrud werd daar heel verdrietig van. Om te helpen is ze begonnen met geld inzamelen via Dharma bakti. Dat is Balinees. Dharma betekend zo iets als goed werk en Bakti zorg voor een ander. Als je het logo ziet snappen jullie wel wat Oma Gertrud met de naam bedoelt he?

De 14 jarige Elvan Pradnyana heeft het mooie logo voor haar getekend. Hieronder zie je hem in actie.

de ontwerper

Op dit moment deelt oma Gertrud voedselpakketten uit waarvan een gezin een maand kan leven. Dat kost 16 euro per pakket. De producten worden zo veel mogelijk bij kleine warong’s (een Balinees winkeltje) en op de markt gekocht om ook hen te steunen. Wij willen deze 40 dagen challenge dus voor deze kinderen en hun ouders gaan sparen. Doen jullie mee??

Hier kunnen jullie een spaarvarken en de folder downloaden om zelf in elkaar te knutselen en mooi te versieren. Met Pasen kunnen jullie dan het spaarpotje open maken, het geld tellen en zien hoelang een gezin van jullie gespaarde geld kan eten. Spannend!

Pappa of mamma kunnen het geld dan overmaken op

IBAN NL06 RBRB 8834 6419 73

t.n.v.: Stichting Dharma Bakti

ovv vastenactie kinderen.

Wat een paasfeest wordt dat!

Succes met je challenge, jullie kunnen het voor de kinderen op Bali!

groetjes

Oma Gertrud en Corry

Contact

website: www.dharmabakti.nl E-mailadres: Bestuur@dharmabakti.nl Telefoon: 06-51352174

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *