Help ons helpen doneer een pakket!

Sinds begin januari is Gertrud Wulfken weer op Bali, als hulpverlener en houder van een jaarvisum was het voor haar mogelijk in te reizen. Vergeleken met een jaar geleden is het een stuk minder. I Wajan onze lokale Balinese hulpverlener ter plaatse heeft zelfs al een paar keer door laten schemeren dat het niet zo goed gaat. dat blijkt een understatement, het gaat ronduit slecht met de bevolking. De prijzen zijn voor de voedingsmiddelen met 30 tot 40% gestegen.

Mensen moeten met pijn in het hart de laatste stukjes land ( waar zij een leven lang voor gewerkt hebben) en andere bezittingen verkopen. Eigen initiatieven zoals aanbouw van groentes mislukken omdat heftige regen alles vernietigd. Huisvrouwen, die probeerden een beetje met huisgemaakte gerechten te verdienen moesten stoppen de grondstoffen zijn te duur. Restaurants en coöperatieve zijn gestopt rijst voor plastic te ruilen, Op Bali is de mate van vroeggeboortes met 15 % gestegen, door gebrek aan juiste voeding, ook zuigelingssterfte neemt toe.

Ook hier in Kemenuh is ondervoeding “normaal”, ziektes hebben vrij spel, ouderen sterven aan zwakte en slechte medische voorzieningen, dan heb ik het niet over 80 plussers maar over 60 tot 70 jarigen. Om erger te voorkomen is hulp nodig, wij zijn van plan om voor de hele gemeenschap in maart weer voedselpakketten uit de delen. Wij hebben nog geld voor ca 90 pakketten in de kas, nog 110 pakketten zijn nodig. Dit is alleen mogelijk met u hulp.

In de basis bestaat het pakket uit:

2 liter olie    Rupiah     40.000

10 kg. Rijst.       “.        120.000 

 15.    Eieren.       “.         25.000

  4.     Bami.         “.         12.000

Wij hopen dit te kunnen aanvullen met voor Balinezen onbetaalbare basale groenten

1 kg chili.              *.        80.000

 1 kg knoflook.       “.         30.000

 1 kg uien.              “.         30.000

Totaal per pakket  Rupiah   337.000 =  20. 80 euro

Moeder en kind

Voor 15 moeders en kind komt er dan nog babyvoeding bij a 110.000 Rupiah per persoon = 7 euro

De uiteindelijke pakket samenstelling kan iets afwijken en is afhankelijk van prijstijgingen en de hoogte van de in totaal ontvangen donaties

Ik weet dat het nu voor velen van U ook moeilijker is door inkomens verlies door Corona. Maar zou u willen overwegen ons te helpen? Voor 20 euro kunnen wij een gezin voedsel voor een maand verstrekken. Dus wij zoeken nog zo’n 2200 euro. Wilt u ons a.u.b.helpen elke euro is welkom!

Giften kunnen worden over gemaakt op:

IBAN: NL06 RBRB 8834 6419 73 T.n.v.: Stichting Dharma Bakti

IK GROET U MET DE BALINESE GROET.    OM SWASTYASTU , moge God u zegenen en behoeden

Gertrud Wulfken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *