Wanhoop op Bali

Lieve allemaal,

Even een update vanuit Bali, ik heb niet eerder een update geplaatst omdat ik nog steeds de hoop had, dat dingen hier snel ten goede zou veranderen. Helaas is dat nog niet het geval. De prijzen rijzen hier de pan uit!! Een liter olie (losse) kostte twee maanden geleden 14.000 rupiah nu 60.000, rijst is met 200% gestegen. Dat zijn verschrikkelijke ontwikkelingen.

Daar komt nog bij dat alle belangrijke levensmiddelen gerantsoeneerd zijn, per gezin mag je 2 liter olie 5kg rijst per maand kopen. Het nieuws draait dan ook alleen nog om de schaarste. Wij hebben alles geprobeerd, maar ook als himanitaire stichting is het niet mogelijk om groot in te kopen. Wij kunnen op dit moment geen voedsel uitdelen. We hopen dat het na de ramadan beter word, prijzen weer zakken en weer ingekocht kan worden,

Ondertussen lijden de mensen hier honger, verwoesten zware stormen de tuintjes, noodweer haalt de daken van de huizen en vernietigt de Infrastructuur, straten worden weggespoeld. Een bliksem inslag heeft wekenlang het internet lam gelegd en veel apparatuur vernietigt. Ook wij waren ervan de dupe, vanuit de stichting hebben wij een nieuw modem gekocht en het internet Abonnement betaald, zodat jongeren hier weer hun studie kunnen volgen. Ten minste iets positiefs.

Mijn tijd zit hier bijna erop, begin april vlieg ik weer terug naar NL, heel langzaam komt het vliegverkeer weer op gangĀ  en wij hopen en bidden dat ook de toeristen weer terug komen, en daarmee een zo belangrijke bron van inkomsten.

Voor nu kunnen we praktisch niets anders doen dan wachten en toezien hoe de mensen hier worstelen en bewonderen hoe zij steeds weer de moed en de kracht vinden om door te gaan.

Wilt u Bali blijven gedenken en misschien een donatie sturen? Zodat als het kan we ruimhartig uit kunnen delen.

Hartelijke groet Om Swastyastu

Gertrud

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *