Update acties kleuterschooltje van Kemenuh

In ons vorige nieuwsbericht hebben we u een beetje bijgepraat over de situatie in Kemenuh, Bali. Daar hebben wij ook een oproep gedaan om ons met een gift te helpen om de kleuters van het schooltje van Kemenuh te voorzien van een wekelijkse gezonde maaltijd en educatieve materialen.

Onze vice-voorzitter Gertrud heeft 13 november een eerste keer een maaltijd en een aantal educatieve materialen kunnen bezorgen. Deze werden onder dank aanvaard! Hieronder kunt u meer lezen en zien van deze actie

Maaltijd

Maandag 13 november hebben wij voor het eerst ontbijt en wat spulletjes naar de kleuterschool gebracht. Het ontbijt was deze keer groene boontjes in cocosmelk met gember gekookt, een sneetje brood en fruit. Liefdevol klaar gemaakt door onze lokale medewerker Ni Wayan. Zij heeft om 5:00 uur ’s morgens soep gekookt, en vanaf 6: 00 uur heeft Gertrud mee geholpen fruit klaar te maken en in te pakken, om het om 8:00 uur op school te bezorgen. Tja, je moet er wel wat voor over hebben. Wij kwamen aan als de kinderen nog met het ochtendgebed bezig warenVoor de kleintjes maken wij nu elke zaterdag ontbijt, volgende keer een gekookt ei, een soort ligakoekjes en fruit. Een beetje variatie en toch gezond. Een goede aanvulling op de veelal karige maaltijden waar de gemiddelde jonge Balinees het door de crisis nu mee moet doen. Dat kost ons al gauw zo’n 1000 euro per jaar. Helpt u ons mee hun gezondheid te verbeteren en zo een betere start van hun leven en schoolcarrière te realiseren?

Educatieve materialen

Verder hebben wij veel lees en rekenboekjes , alfabet puzzels, spelletjes om te leren tellen en rekenen, tekenmateriaal, klei, en twee ballen om lekker buiten te spelen. Zij waren er heel blij mee, vooral de ballen vielen in de smaak bij de kleuters. De alfabet kaarten werden gelijk ingezet door de juf zoals u in de filmpjes kunt zien en horen!

Een volgende keer willen wij graag meer educatieve spelletjes kopen, jammer genoeg zijn de echt goede ook hier aan de prijzige kant, maar het is weinig zinvol om goedkoop plastic of papieren materiaal te kopen, meestal is dan goedkoop duurkoop, het zijn tenslotte jonge kinderen en het goedkope spul gaat snel kapot. Naar ons idee kan dat het beste door niet alles in 1 keer, maar verspreid over een aantal gift momenten verdeelt over het jaar te doneren. Dit zal uiteindelijk al gauw om zo’n 600 euro gaan.

Helpt u ons voor Sinterklaas of kerstman spelen?

Helpt u mee verder te gaan op de ingeslagen weg? Helpt u ons mee voor Sinterklaas of Kerstman te spelen? En zo een betere voorbereiding op hun verdere schoolcarrière te realiseren? Giften kunnen worden over gemaakt op: IBAN: NL06 RBRB 8834 6419 73 T.n.v.: Stichting Dharma Bakti ovv maaltijd voor schooljeugd en of schoolspullen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *