Brief van Gertrud Wülfken

Bali, 26 november 2020

Beste Mensen,

Zoals jullie weten ben ik nog steeds op Bali, een prachtig eiland met geweldige bewoners. Omdat de situatie hier steeds moeilijker wordt, en ik de noodhulp niet meer alleen uit eigen middelen en incidentele giften van familie, vrienden en bekenden kan verlenen is de stichting Dharma Bakti opgericht. De naam Dharma Bakti betekend zoiets als eervol werk uit loyaliteit.

Naar aanleiding van mijn stukje “Zorgen op Bali” over de Woerdense bijdrage aan de Boekenpakketten mocht ik nog meer donaties ontvangen, allen hiervoor heel hartelijk dank. Uiteindelijk kon ik voor 30 schoolkinderen de boeken betalen. Geweldig!

Uitdelen van de bonnen voor een boekenpakket

Wat is er nog meer gebeurt? Meerdere vrienden hebben het mogelijk gemaakt om aan 20 gezinnen voedselpaketten uit te delen. Verder hebben we een aantal families geholpen bij het weer aansluiten van de electriciteit voor de broodnodige waterpomp. Zonder werkende waterpomp geen schoon stromend water en sanitaire voorzieningen. Want al hangt er verder hooguit een enkel peertje in huis, door de crisis is dat vaak nog onbetaalbaar voor de armsten.

De ingredienten voor de voedselpakketten
Hulp bij het klaarmaken van de pakketten
Een deel vqn de uitgedeelde paketten

Met hulp van Uma Budhas Guest House en een bijdrage uit eigen portomonee konden we een dag voor 20 jonge kinderen organiseren waar zij onbezorgd in het zwembad van Uma Budhas mochten zwemmen en spelen en hierna een goede maaltijd en een glas melk kregen. Een heuse luxe voor ze, de economie van Bali drijvend op toerisme is zo hard getroffen door COVID-19 dat weinig anders dan het basisvoedsel rijst kan worden gegeten. Het was voor mij ontroerend om te zien dat elk kind wat van de kip uit zijn mond spaarde om mee naar huis te nemen.

Zolang de crisis aanhoudt, wil ik met de stichting Dharma Bakti proberen zo goed mogelijk te helpen. Hoewel de armoede heel groot is, houden mensen hiert meod. Me helpt elkaar, doet alles wat mogelijk is om een paar Rupiah te verdienen, meestal wordt het verdiende dan weer gegeven aan anderen, die niets hebben. Steeds vaker denk ik: als alle mensen zo zouden leven, zag onze wereld er een stuk beter uit.

Nog eens mijn allerhartelijkste dank aan allen die geholpen heben. ik wil jullie groeten met de Balinese groet: Om Swastiyastu – God zegene en bescherme je alle dagen.

Gertrud

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *