Woerdense Boekenpakketten

Het navolgende bericht komt in enigszins geredigeerde vorm uit de Wachter, Maandblad van de Lutherse gemeente Woerden, November 2020

Zorgen op Bali

Gertrud Wülfken, verblijft in de wintermaanden regelmatig op Bali. Maar dit jaar was er een behoorlijk onaangename extra moeilijkheid. Vanwege de coronacrisis kon ze er niet meer vandaan – en zit ze er dus nog!

Zij meldde ons iets over schrijnende situaties daar. De toeristensector (normaal goed voor 98% van de werkgelegenheid!) is ingestort. Veel mensen hebben geen inkomen meer, en er is weinig hoop op snel herstel.

Gertrud werd geconfronteerd met de situatie van kinderen, van wie ouders de schoolboeken niet kunnen betalen, en dat betekent dat ze het onderwijs ook niet via internet kunnen volgen. Ze heeft op kleine schaal hier en daar wel iets kunnen oplossen, maar… voor een boekenpakket voor een kind kost tussen de 200.000 en 300.0000 rupia  (= 13 tot 20 euro!). Ze spreekt over een groep van zo’n twintig gezinnen met zo’n dertig kinderen.

Haar vraag aan de diaconie was: kunnen jullie helpen? De diaconie heeft daarop gereageerd met een bescheiden bijdrage.

Daarmee zijn de mogelijkheden voor de diaconie ook uitgeput, gezien de ‘spelregels’ die daarvoor bestaan. Maar wellicht zijn er onder u die zelf ook wel een steentje willen bijdragen? Neem dan  contact op met de stichting Dharma Bakti die inmiddels is opgericht.

Het uitdelen van boekenpakket bonnen aan 3 scholieres door Gertrud Wülfken
Het uitdelen van een boekenpakket bon aan 1 scholier door Gertrud Wülfken

Reacties

  1. Is het geen idee een artikeltje met oproep over de Stichting toe te sturen aan de redactie van ELK- kwartaal?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *