Hoop gloort op Bali, maar hulp is keihard nodig!

Gertrud Wulfken is weer terug op Bali. Het lijkt zich hier langzaam aan te normaliseren. De grote badplaatsen worden weer bezocht door rijke toeristen. Dure hotels gaan weer open. Maar schijn bedriegt, de gevolgen van de pandemie zijn groot.

Ook hier zijn de prijzen voor haast alle levensmiddelen verdubbeld. Veel is niet te krijgen. Benzine is op de bon, 20 liter per week en ook die is veel duurder geworden. Ook voor water moet sinds dit jaar betaald worden. De meeste kleine bedrijven zijn failliet, definitief gesloten of kunnen nauwelijks weer op de been komen.

Ouders doen alles eraan om hun kinderen naar school te laten gaan. Daarvoor maken zij zelfs schulden en betalen tijdelijk rekeningen niet. Ze hebben soms ook geen geld voor het dagelijkse eten. Soms is het gewoon niet mogelijk om alle kinderen uit een gezin te laten leren, daar is voor ons nog veel te doen. De hoop op betere tijden houdt de mensen hier op de been.

We vragen dan ook om tieners te helpen hun opleiding te betalen en bij Wayan te kunnen leren, omdat daar een goede wifi is en 2 goede laptops staan. Eén van Wayan en één van Gertrud. Dharma Bakti betaald de wifi en een USB stick voor de tieners.

Er wordt hard gestudeerd!

Wij klagen soms over onze gezondheidszorg, maar hier is niets. Als je geen hulp kan betalen is die er gewoon niet. Daarom gaan onze eerste voedsel pakketten met envelop voor de hoogst noodzakelijke uitgaven, zoals medicijnen, elektra, water e.t.c. naar de minder valide hulpbehoevenden die er het slechts aan toe zijn.

Vandaag heb ik met Wayan een paar pakketten rond willen brengen, het is voor nu bij een gebleven, heftige regen verhinderde verder uitdelen. Hopen de rest snel uit te kunnen delen!

Wij gaan met het dorpshoofd bekijken hoe wij de schoolkinderen het beste kunnen helpen en welke families hulp het hardst nodig hebben. Helpt u ons met uw donatie? Elke euro kan op Bali echt verschil maken! Misschien kunt u een deel van uw energie compensatie aanwenden om de armsten op Bali van licht en water te blijven voorzien?

Giften kunnen worden over gemaakt op:

IBAN: NL06 RBRB 8834 6419 73 t.n.v.: Stichting Dharma Bakti

Hartelijke groet

Gertrud.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *