Middelbare scholieren zoeken sponsor

Zo als elk jaar is onze vice-voorzitter Gertrud Wulfken ook nu weer een half jaar in Kemenuh. Dat het toerisme op Bali weer langzaam op gang komt, merk je hier niets. De weinige toeristen die komen kiezen voor de luxe resorts, de kleine guesthouse’s staan leeg. Ook hier zijn de prijzen erg gestegen, benzine is op de bon, voor water moet nu ook betaald worden, elektriciteit is verdrievoudigd. Guesthouses en kleine ondernemers betalen nu 10% belasting over hun, toch al lage, inkomens. Het is triest om te zien hoe steeds meer mensen in de schulden raken om schoolgeld voor hun kinderen en de nodige voorzieningen te betalen.

Als stichting proberen wij de ergste nood te verhelpen, alleen kunnen wij niet zo veel, ook onze middelen zijn beperkt.

Thuis is vaak geen wifi omdat ze het niet kunnen betalen, terwijl nog veel scholieren lessen via internet moeten volgen. Hierom, mogen zij in de guesthouse van Wayan waar ik verblijf werken op 2 laptops, die van mij en die van Wayan. De stichting betaald de kosten voor de goede kwaliteit wifi . Ook krijgen ze een USB stick om hun schoolwerk op te slaan. Bij Wayan staat de enige printer van het dorp. Wayan helpt hun dus ook met het uitprinten van hun werkstukken, die op papier bij de school ingeleverd moeten worden. Ook voor Wayan is het moeilijk om de kosten hiervoor op te brengen, dus betaalt de stichting ook deze kosten.

We zijn blij dat er al 4 sponsors zijn en hopen dat meer mensen een scholier(e) willen sponsoren. Tot nu toe hebben wij als stichting zo goed als zo kwaad het ging incidenteel geholpen schoolgeld te betalen, maar dat gaat ten koste van de voedselpakketten,die ook heel erg nodig zijn. Daarom hebben wij als bestuur besloten sponsors voor de scholieren in het vervolgonderwijs te zoeken. Misschien kunt U/kunnen jullie ons daarbij helpen. Zie Folder Scholieren Sponsoring.

De kosten voor een vervolgopleiding, de elementary school en junior high school zijn € 150.00 per jaar inclusief boeken en schooluniformen. De junior high school kost €180.00 per jaar.

Voor de meeste ouders is dit niet op te brengen, dus blijven kinderen vaak verstoken van het middelbare en vervolgonderwijs. Om dat te voorkomen is hulp nodig, je kan geen armoede bestrijden door nog meer armoede te veroorzaken. Ongeschoolde krachten zijn hier al meer als genoeg. 

En nu onze vraag.
We zijn blij dat er al 4 sponsors zijn en hopen dat meer mensen een scholier(e) willen sponsoren. Wilt u/ willen jullie een scholier sponsoren voor € 180 of voor € 150 per jaar? Zie de folder voor meer informatie: Folder Scholieren Sponsoring

Hartelijke groeten van

Bote, penningmeester, Corry, voorzitter en Gertrud, vice-voorzitter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *